tisdag 22 februari 2011

DIXIE

När jag gick igenom nyheter och material från Formex som var för ett par veckor sedan så hittade jag dessa söta väggord som man kan ha både inne och ute. Hur härlig ser inte denna bild ut och ni är säkert många där ute som precis som jag längtar till våren!

Bild lånad från Dixie.se

Tänker mig ett Gotländsk hus, på en innergård när jag ser denna bild! Enkelt och snyggt på samma gång, kan det bli bättre? Vem vill inte ha denna fina text i sin närhet,
"love is all you need"
(ligger en hel del i det!)

Nu måste jag slita mig från alla fina bilder och inspiration för här ska det bokas lite flyg och hotell till vår kommande resa som går av stapeln om lite drygt två veckor. Asien i 3,5 vecka kommer att bli underbart!!!

fredag 18 februari 2011

SEGELSKIFTSVILLA PÅ DJURSHOLM

Blev storm förtjust i denna underbara villa när jag bläddrade i senaste Sköna Hem.
En mycket fint lantkök som bryts av med de moderna stolarna och med den stora målningen på ena väggen. Gillar mycket den stilrenare och modernare lantliga stilen. Inte den som blir så himla mycket "shabby chic". I mitt tycke är det alldeles för pråligt. I detta hem har de lyckats med en bra kombo.


MYS MYS MYS!! Förstår inte varför inte fler väljer öppna spisar och myser till det på detta vis. Om jag skulle haft någon form av bibliotek hemma så skulle detta vara en inspirationsbild. Hyllplan längs med hela väggarna och en maffig läsplats centrerad i rummet..självklart framför öppna spisen så man kan sitta med en kopp te och höra knastret ifrån elden. *drömmer mig bort...


Gillar gardinerna och garderoberna men varför denna hemska matta? Förlåt men jag har så svårt för denna typen av mattor. Egentligen har jag svårt för de flesta mattor även om jag jobbar på det! Tur att vi alla är olika, annars hade det blivit mycket tråkigt!


Rolig skåp från Barcelona Design
Ja, visst var det fint! Känns som ett levande och mysigt hem. Och det gav en hel del inspiration så här på fredagskvällen. Grytorna puttrar och vinet står på kylning. UNDERBART med fredag!!! Dock är det en riktig kalas-helg, hela tre kalas ska vi hinna med nu i helgen så det gäller att ta vara på de lediga stunder vi kan tänkas få dessa dagar!

tisdag 15 februari 2011

ZARA HOME

Har förmånen att kunna jobba hemifrån om jag skulle vilja detta och idag är precis en sådan dag. På min lilla "lunchpaus" hittade jag denna härliga bild från Zara Home

Härlig va! Gillade borden som är i någon form av plåt. Lite lik lampan från Ikea som jag tidigare har pratat om. Väldigt fräsch bild!


Nej nu börjar pausen lida mot sitt slut =) Ska faktiskt sluta lite tidigare idag och hämta min far på flygplatsen. Han har varit bortrest ett par veckor i mycket varmare land så det blir nog lite av en köldchock för honom att stiga ut genom dörrarna på Landvetter. Förresten om ett par veckor är det min tur att checka in på Landvetter för att ha några veckors semester....läääängtar!!!

onsdag 9 februari 2011

JAKTEN PÅ DET PERFEKTA BORDET

...ja jakten fortsätter! Bo bedre hade listat de 10 bästa borden just nu och hade en lista med en väldans massa bord. Klicka här för att komma till sidan. Tyckte att dessa var mest intressanta, en del roliga och annorlunda medan något har en klassisk stil.
Skulle gilla att ställa det stora och robusta bordet som är ovan och komplettera med favvo stolarna från Eames. Skulle inte bli så tokigt va? För en renare och lättare känsla så kanske man skulle ta bordet nedan och Eames stolarna. Inte så tokigt det heller!


Ja, vet inte om det blev så mycket klarare. Tycker att de flesta borden ovan är fina, har något speciellt och till rätta stolar och en passande omgivning tror jag att flera av borden skulle passa in hos mig! Men favoriterna är nog ändå 2 eller 4 eller ....

ALLA HJÄRTANS DAG

Vilken tjej vill inte bli uppvaktad? Och speciellt inte på Alla hjärtans dag... Här är några drömklappar att sukta efter, kan ju inte göra annat än att hoppas!


eget kollage med bilder från net-a-porter.com och efva attling.se


Ha en fortsatt trevlig kväll!

onsdag 2 februari 2011

LINNÉSTADEN

Ytterligare ett super stajlat och fint hem från Alvhem...


Är inte bilden helt underbar? Känns så vårig och man blir glad av hela rummet. Gillar egentligen inte fondväggar men detta skulle jag kunna tänka mig att ha i ett rum. Jättefint med de högblanka vitmålade golven och den stora ryamattan som bryter av så fint. Kan sidobordet vara från Norrgaveln månne tro? Är nämligen på jakt efter ett liknande och jag tror att detta uppfyller mina önskemål.